Συνεχίζονται οι Εγγραφές του 9ου Κύκλου Σεμιναρίων

Δελτίο Τύπου

Συνεχίζονται οι Εγγραφές του 9ου Κύκλου Σεμιναρίων

του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ)

 

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας ανακοινώνει τη συνέχιση των εγγραφών του 9ου κύκλου των εκπαιδευτικών σεμιναρίων. Τα σεμινάρια ξεκινούν στις 28 Σεπτεμβρίου και απευθύνονται σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε θέματα του αγροδιατροφικού τομέα, να αναπτύξουν βιώσιμη επιχειρηματικότητα μέσω της εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων της τοπικής αγροτικής οικονομίας και σε όσους αναζητούν μια επαγγελματική προοπτική.

Τα σεμινάρια που σχετίζονται με την ελιά και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, προσφέρονται και πάλι, με επικαιροποιημένο περιεχόμενο.

Στο φετινό κύκλο σεμιναρίων προσφέρονται θεματικές που δίνουν την προοπτική της επαγγελματικής απασχόλησης στον ευρύτερο τομέα της ευφυούς γεωργίας. Στο συγκεκριμένο σεμινάριο μπορούν να πάρουν μέρος  όσοι έχουν σχετική εξοικείωση με την τεχνολογία αλλά και όσοι αναζητούν μια νέα πρόκληση και σύγχρονη επαγγελματική προοπτική στην εγκατάσταση, συντήρηση και επιδιόρθωση συστημάτων ευφυούς γεωργίας.

Αναφορικά με τον τουρισμό, προσφέρονται στοχευμένα εργαστήρια που αφορούν σε δράσεις εναλλακτικού τουρισμού.

Τέλος, για όσους επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα ή και να παράξουν τη δική τους μπύρα, το σεμινάριο “Φτιάχνω τη δική μου μπύρα”, θα τους μυήσει στα μυστικά της.

Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται κυρίως στην πόλη της Καλαμάτας αλλά και το «τάδε σεμινάριο» το οποίο πραγματοποιείται στην Σπάρτη, περιλαμβάνουν θεωρητικά μαθήματα, πρακτική άσκηση σε εργαστήρια, εισηγήσεις από επισκέπτες ομιλητές και επισκέψεις σε παραγωγικές εγκαταστάσεις.

 

 

 

 

Οι τίτλοι των σεμιναρίων που θα ξεκινήσουν το χειμερινό εξάμηνο του 2020 είναι οι εξής:

 

Καλαμάτα:

  • Γευσιγνωσία και Τυποποίηση Επιτραπέζιας Ελιάς (14 ώρες)
  • Τεχνική Εκπαίδευση στη Ευφυή Γεωργία (15 ώρες)
  • Θεματικές Δράσεις Εναλλακτικού Τουρισμού Ι: Οινολογία – Οινογνωσία       (Εργαστήριο/WORKSHOP) (9 ώρες)
  • Φτιάχνω τη δική μου Μπύρα (18 ώρες)

Σπάρτη:

  • Σύγχρονες Προσεγγίσεις στη Παραγωγή και Επεξεργασία Εξαιρετικά παρθένου Ελαιολάδου  (30 ώρες)

 

Η βιωματική εκπαιδευτική φύση των σεμιναρίων στοχεύει στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και τη βελτίωση των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή καθώς και την ανάδειξη επιχειρηματικών ιδεών μέσα από συμβουλευτικές υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας. Με την ολοκλήρωση των σεμιναρίων παρέχεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Εγγραφές θα γίνονται μέχρι και τις 28 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Για εγγραφές και οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλ. 27210 25700, κιν. 6985666456 και στο e-mail info@kaem.gr

Επίσης μπορούν να βρουν πληροφορίες στο www.kaem.gr και το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας