ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ :

«ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ»

 

 

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας (ΚΑΕΜ) διοργανώνει ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση  των δράσεων  που υλοποιεί καθώς και την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων που αφορούν στην επιχειρηματικότητα του αγροδιατροφικού τομέα. Οι εργασίες της ημερίδας θα πραγματοποιηθούν στη συνεδριακή αίθουσα του ξενοδοχείου Elite City Resort (Ναυαρίνου 2), στην Καλαμάτα, τη Δευτέρα, 13 Μαΐου, από τις 18:00 ως τις 21:00.

Βασικός στόχος του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας  είναι η βιωματική εκπαίδευση με σκοπό την ανάπτυξη της επιχειρηματικής παιδείας και βελτίωσης των δεξιοτήτων που σχετίζονται με την παραγωγή. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί περισσότεροι από 230 καταρτιζόμενοι σε θεματικές ενότητες που αφορούν τον Αγροτουρισμό, την Επεξεργασία και Τυποποίηση Ελαιολάδου και Επιτραπέζιας Ελιάς, την Αξιοποίηση αλλά και την Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών, την Οινοποιία καθώς και τα Social Media. Παράλληλα με την εκπαιδευτική δραστηριότητα, το Κέντρο παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις οι οποίες εδρεύουν στην Μεσσηνία και έχουν ως στόχο την ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Σε αυτό το πλαίσιο θα αναλυθούν ζητήματα που αφορούν την δυναμική της αξιοποίησης στη Μεσογειακής χλωρίδας από τον Επίκουρο Καθηγητής Ανθοκομίας του  Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Δρ Αναστάσιο Δάρρα. Ο κ. Μάκης Παπούλιας, Επιχειρηματίας, θα μας παρουσιάσει την αγροτουριστική μονάδα ‘’Αρκαδιανή’’. O Δρ Κώστας Δελής, Eπίκουρος Καθηγητής Γενετικής και Βιοτεχνολογίας Φυτών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, θα παρουσιάσει την εισήγηση του με θέμα ‘’ Εκσυγχρονίζοντας το παραδοσιακό’’. Στη συνέχεια ο  κ.Γιώργος Κόκκινος, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών Νηλέας καθώς και ο κ.Γεώργιος Παπαδόπουλος, Μέλος της Ομάδας Παραγωγών Σταφυλιού Crimson,  θα αναφερθούν στις ευκαιρίες και τις προκλήσεις των ομάδων παραγωγών. Κλείνοντας ο Δρ Φίλιππος Παπαδόπουλος, Διευθυντής Γραφείου Στρατηγικών Έργων, Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, θα παρουσιάσει τον απολογισμό και τους μελλοντικούς στόχους του ΚΑΕΜ.

Μετά το τέλος των εισηγήσεων θα ακολουθήσει ελαφρύ γεύμα και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μεσσηνιακές παραλλαγές σαλάτας, που θα δημιουργήσουν οι Σεφ του ΙΕΚ Ορίζων, έχοντας ως βάση προϊόντα επιχειρήσεων οι οποίες υποστηρίζονται από την συμβουλευτική του Κέντρου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721025700 και 6985666456,

e-mail: info@kaem.gr

site : www.kaem.gr

ή στo γραφείo στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας.

Πρόγραμμα Ημερίδας