Δελτίο Τύπου

Εργαστήριο Παρασκευής σάλτσας ντομάτας

του ΚΑΕΜ στη Θεσσαλονίκη

 

 

Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας Μεσσηνίας οργανώνει ένα συμμετοχικό εργαστήριο για την Παρασκευή σάλτσας ντομάτας στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή 15 Απριλίου. Το εργαστήριο έχει διάρκεια 5 ωρών και λόγω του έντονου συμμετοχικού του χαρακτήρα, αφορά μόνο 5 συμμετέχοντες. Το εργαστήριο περιλαμβάνει και δραστηριότητες μαγειρικής με σάλτσα από χοντροκατσαρή ντομάτα. Θα διανεμηθούν σημειώσεις και Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

 

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την «Voras Flavors» της Κατερίνας Λυσσούδη, στην Πυλαία Θεσσαλονίκης (https://www.facebook.com/VorasFlavors). Στο εργαστήριο συμμετέχουν ο Τεχνολόγος Τροφίμων και ο Σεφ της Voras Flavors. Η τιμή συμμετοχής είναι 65και περιλαμβάνει:

  • Το εργαστήριο, τις πρώτες ύλες και τα παραγόμενα προϊόντα
  • Σημειώσεις για το εργαστήριο
  • Βεβαιώσεις Παρακολούθησης
  • Διαμονή σε μονόκλινα δωμάτια.

 

Το εργαστήριο είναι ένα πρώτο μέρος από τις ενημερωτικές και εκπαιδευτικές δράσεις του ΚΑΕΜ για τη ντομάτα. Θα ακολουθήσουν:

Α) Ημερίδες σχετικά με:

  • Τις εφαρμογές ευφυούς γεωργίας στην καλλιέργεια της ντομάτας,
  • Την καλλιέργεια της Χοντροκατσαρής ποικιλίας και των οργανοληπτικών χαρακτηριστικών της,
  • Την οικοτεχνία σάλτσας και προϊόντων ντομάτας
  • Την γαστρονομική θέση της ντομάτας στη ελληνική και μεσογειακή κουζίνα

Β) Εργαστήρια παρασκευής σάλτσας στη σε επιλεγμένες μονάδες μεταποίησης στη Μεσσηνία, από την επόμενη καλλιεργητική περίοδο, τον Σεπτέμβριο στην Καλαμάτα

 

Οι θέσεις είναι αυστηρά περιορισμένες. Η λίστα αναμονής θα έχει προτεραιότητα στα επόμενα εργαστήρια σάλτσας ντομάτας του ΚΑΕΜ. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο του ΚΑΕΜ στην Καλαμάτα τηλεφωνικά στο 27210 25700, μέσω e-mail στο info@kaem.gr, www.kaem.gr/seminars/.