Αμπελόκηποι Μεσσηνίας: Δελτίο καλλιεργητικών εργασιών και πρόγνωση καιρού

Περίοδος 18 – 23 Ιουνίου, 2024

Αγαπητοί Αγρότες,

Στην εβδομαδιαία μας πρόγνωση, σας παρέχουμε ενημέρωση για τις κλιματικές συνθήκες για την περίοδο 18 έως 23 Ιουνίου 2024, στη περιοχή των Αμπελοκήπων Μεσσηνίας. Οι προτεινόμενες εργασίες βασίζονται στις προβλεπόμενες θερμοκρασίες, υγρασία, ταχύτητα ανέμου και ποσότητα βροχόπτωσης.

Πρόγνωση Καιρού: Η περίοδος από τις 18 έως τις 23 Ιουνίου αναμένεται να είναι ξηρή και ζεστή. Οι μέσες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 27°C και 29°C, ενώ οι μέσες τιμές υγρασίας θα είναι σχετικά χαμηλές, από 35,5 ως 55%. Η πιθανότητα βροχής είναι μηδενική όλη την διάρκεια της εβδομάδας και οι άνεμοι μέτριοι.

Συνιστώμενες Εργασίες:

1.  Άρδευση: η έλλειψη βροχοπτώσεων και οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτ.ύν συχνότερη άρδευση, κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες, προκειμένου να διατηρηθεί η υγρασία του εδάφους και να αποφευχθεί το θερμικό στρες των ελαιοδέντρων.

2.  Γενική Φροντίδα: Παρακολουθείστε και αξιολογήστε την κατάσταση των ελαιοδέντρων, για τον εντοπισμό καρπόπτωσης ή καταπόνησης από θερμικό στρες, και εκμεταλλευτείτε τις ηλιόλουστες μέρες για  εφαρμογή προϊόντων προστασίας των δέντρων από θερμικό στρες, όπως βιοδιεγέρτες. Οι ψεκασμοί  συνίσταται να γίνονται πρωινές ή απογευματινές ώρες όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και ο άνεμος ήπιος.