Βουνάρια Μεσσηνίας: Δελτίο καλλιεργητικών εργασιών και πρόγνωση καιρού

Περίοδος 18 – 24 Ιουνίου, 2024

Αγαπητοί αγρότες,

Στο πλαίσιο της συνεχούς μας προσπάθειας για καλύτερη ενημέρωση και υποστήριξη της αγροτικής κοινότητας, σας παρέχουμε την πρόγνωση καιρού και συνιστώμενες εργασίες για την ασφαλή και αποδοτική διαχείριση των καλλιεργειών σας, ιδιαίτερα των ελαιοκομικών σας δραστηριοτήτων.

Πρόγνωση Καιρού: Η εβδομάδα από τις 18 έως τις 24 Ιουνίου αναμένεται να είναι ξηρή και ζεστή. Οι μέσες θερμοκρασίες θα κυμαίνονται μεταξύ 27°C και 30°C, ενώ οι μέσες τιμές υγρασίας θα είναι σχετικά χαμηλές, πλην των ημερών 23 και 24 Ιουνίου, όπου η υγρασία αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά (πάνω από 60%). Η πιθανότητα βροχής είναι μηδενική όλη την διάρκεια της εβδομάδας.

Συνιστώμενες Εργασίες:

1. Άρδευση: η έλλειψη βροχοπτώσεων και οι υψηλές θερμοκρασίες απαιτούν συχνότερη άρδευση, κατά προτίμηση τις πρωινές ώρες, προκειμένου να διατηρηθεί η υγρασία του εδάφους και να αποφευχθεί το θερμικό στρες των ελαιοδέντρων.

2. Γενική Φροντίδα: Εκμεταλλευτείτε τις ηλιόλουστες μέρες για την εφαρμογή προϊόντων προστασίας των δέντρων από θερμικό στρες, όπως βιοδιεγέρτες. Οι ψεκασμοί συνίσταται να γίνονται πρωινές ή  απογευματινές ώρες, όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη και ο άνεμος ήπιος.