ΧΟΝΤΡΟΚΑΤΣΑΡΗ: ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Τετάρτη 18 Μαΐου 2022, 18:00-20:00, στον πολυχώρο επιχειρηματικότητας & πολιτισμού "House by Phaos". Η ημερίδα θα αναμεταδοθεί διαδικτυακά από την «Εύφορη Γη». Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Χορηγός επικοινωνίας: «Εύφορη Γη».

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

2 ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Κώστας Δελής (Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Γεωπονίας, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), Γιώργος Κόκκινος (Παραγωγός, Πρόεδρος Ομάδας Παραγωγών «Νηλέας»), Μαρία Δουβογιάννη (Ιδιοκτήτρια της οικοτεχνίας «Μεσσηνιακή Παράδοση»), Κέλλυ Δημητρούλια (Δημοσιογράφος)
Ενδιαφέρομαι

Σε ποιούς απευθύνεται;

Η ημερίδα απευθύνεται σε παραγωγούς και μεταποιητές τομάτας αλλά και σε όσους ενδιαφέρονται για τη γαστρονομική παράδοση της Μεσσηνίας και στοχεύει στη διάδοση της καλλιέργειας και της κατανάλωσης της χοντροκατσαρής.

Σύντομη περιγραφή

Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι προοπτικές και τα οφέλη από την καλλιέργεια της χοντροκατσαρής τομάτας και τα προϊόντα της στο Νομό Μεσσηνίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • 18:00-18:10: Χαιρετισμός
  • 18:10-18:30: Καλλιέργεια, θρεπτική αξία & οργανοληπτικά χαρακτηριστικά χοντροκατσαρής τομάτας
  • 18:30-18:50: Η χοντροκατσαρή στην πράξη
  • 19:00-19:20: Οικοτεχνία σάλτσας & προϊόντων τομάτας
  • 19:20-19:40: Γαστρονομία χοντροκατσαρής τομάτας και η σύνδεσή της με την τοπική πολιτιστική κληρονομιά
  • 19:40-19:55: Γευστική δοκιμή προϊόντων τομάτας
  • 19:55-20:00: Αποφώνηση