ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΧΟΪΑΣ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Από 8 έως 27 Οκτωβρίου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω ZOOM MEETING. ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ €50. Η προεγγραφή είναι απαραίτητη. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΔΙΑΡΚΕΙΑ

12 εκπαιδευτικές ώρες

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ

Δημήτρης Μότσος, WSET Dip
Ενδιαφέρομαι

Σε ποιούς απευθύνεται;

Το σεμινάριο πραγματοποιείται σε συνεργασία με το WSPC® (https://wspc.gr) και τον κ. Κωνσταντίνο Λαζαράκη ΜW (Master of Wine) και απευθύνεται σε επαγγελματίες της εστίασης, οινοπαραγωγούς αλλά και λάτρεις του κρασιού

Σύντομη περιγραφή

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η εισαγωγή στην αξιολόγηση και την ανάλυση της γευσιγνωσίας οίνου. Το σεμινάριο περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική άσκηση με δοκιμή ευρείας γκάμας κρασιών. Για τον σκοπό αυτό θα σταλούν 12 δείγματα κρασιών σε κάθε συμμετέχοντα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Δευτέρα 18/10, 18.15-21.00: Βασικά στοιχεία αμπελουργίας. – Η γευσιγνωσία του κρασιού. – Δοκιμή 3 κρασιών.
  • Πέμπτη 21/10, 18.15-21.00: Οινοποίηση & ωρίμανση/παλαίωση κρασιού. – Στοιχεία ετικέτας. – Γευσιγνωσία 3 κρασιών.
  • Δευτέρα 25/10, 18.15-21.00: Το σωστό σερβίρισμα του κρασιού. – «Πάντρεμα» κρασιού και φαγητού. – Γευσιγνωσία 3 κρασιών.
  • Τετάρτη 27/10, 18.15-21.00: Ελληνικές βασικές ποικιλίες και ονομασίες προέλευσης. – Γευσιγνωσία 3 κρασιών.